Wat gebeurde er precies 26 juni 2020

26 juni 2020 (deel 1)

Een heerlijke warme dag. Mijn dochter, Robbin, en ik besluiten de tuin zwembad klaar te maken en omdat we allebei geen zin hebben in koken besluiten we de frituurpan aan te zetten en patat te gaan eten.
We zetten de frituurpan buiten op de picknick tafel, die ongeveer 2 meter van de achterdeur afstaat. Via het keukenraam hebben we een lange verlengkabel naar de picknick tafel gelegd. Deze hangt amper 2 cm boven de grond.
Op een gegeven moment wil ik naar binnen lopen om een foto te maken van ons nieuwe zwembad, en deze op Twitter te delen.
Met mijn linkerbeen stap ik rustig over de verleng kabel heen. Helaas kwam bij mijn rechtervoet de verlengkabel tussen mijn slipper en mijn tenen en op dat moment wist ik het.. KUT dit gaat fout.

Ik lanceer de frituurpan aan de achterkant over mijn benen, de olie komt ook op de keukenvloer waardoor ik gigantisch onderuit ga en door de hete olie heen glij richting de deur van de hal die openstaat. Robbin schrikt en rent mij achterna en door de olie glijdt ook zij uit. (Gelukkig was de olie als zover afgekoeld dat zij geen brandwonden heeft opgelopen. Wel blauwe plekken op verschillende plekken op haar lijf.
Ik heb gelijk al mijn kleren uit getrokken, op mijn onderbroek na want ik was me er van bewust dat de voordeur ook open stond. Ik ben naar boven gerend en mijn onderbroek uit getrokken, heb mezelf onder de lauwe douche gezet, ondertussen gierend van de pijn.

Robbin is achter mij aangerend en al vrij snel stonden er ook twee buurvrouwen boven.
Robbin stond naast mij in de douche en terwijl ik zo goed als mogelijk alle plekken die in zelf kon zien, om en om, aan het koelen was heeft zij de ambulance gebeld. Ondertussen riep ik half huilend, half schreeuwend: “Schiet op het doet zo zeer”.
Ik zag op de boven arm van Robbin een hele rode plek en heb de douche ook op haar gezet (achteraf werd dit dus een blauwe plek. Eigenlijk was de ambulance er binnen 10 minuten en de ambulance broeder kwam al met de pijnstillings spuit in zijn hand naar boven en deze werd ook gelijk in mijn boven arm gezet. De vrouwelijk ambulance medewerker nam het spoelen van mij over.

Ondertussen waren er 3 ambulances, politie en de marechaussee bij mij in de straat en ook de traumahelikopter was onderweg. Deze kon helaas niet landen want de mensen gingen niet aan de kant.
Het personeel van de tweede ambulance hebben Robbin gecheckt en alles was goed. Ondertussen werd ik licht afgedroogd en ingepakt met huishoud folie. Nog een keer pijn stilling en onder begeleiding de trap af. Buiten bij de voordeur stond een brancard klaar. En om die brancard stonden allemaal vrouwen uit mijn straat, met lakens en dekbedden zodat verder niemand, in de inmiddels volgestroomde straat, mij op de brancard zag stappen want ik had alleen maar een wijd t shirt aan.
Verder helemaal niets. Ze hebben me toegedekt en de ambulance in gereden. Op naar het ziekenhuis in Emmen. Robbin wou zelf naar het ziekenhuis rijden maar daar waren de buren het absoluut niet mee eens. Dus zij is door een buurvrouw naar het ziekenhuis gebracht.

(De medicijnen, die ik onder de douche al in mijn arm kreeg. Robbin vond deze later terug op mijn bed en heeft ze bewaard voor mij.)


6 antwoorden naar “Wat gebeurde er precies 26 juni 2020”

  1. “De traumahelikopter kon niet landen want de mensen gingen niet opzij”

    Vreselijk. Er maakt iemand een vreselijke gebeurtenis mee en dan ga je in de weg staan.

    Ik vind jou een ontzettend sterke vrouw Con, een voorbeeld voor vele. Keep going.

    Ik ben trots op jou!

  2. Het blijft een bizar verhaal kanjer en als ik dan lees en zie hoe het nu is heb ik zoveel respect voor jullie, ben blij dat ik je volg, knuffel uit Sneek

  3. Ook al heb ik delen gelezen op Twitter toch weer kippenvel. Hoe snel iets kan gaan. Ik let nu echt zoveel beter op met de frituurpan. Dank je wel voor het delen

  4. ondanks dat dit helemaal geen leuk ongeval is. hebben ze je wel op de foto gezet met jou favoriete kleurtje als achtergrond😅

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*